Kolumnit

Katri Kulmuni | On mielenkiintoista pohtia, missä määrin poliittisen järjestelmän rakenteet antavat tilaa populismille. Kuten Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjassa nähtiin, on helppoa keskittyä vastapuolen heikkouksien ja virheiden toisteluun, kun vastustajia on vain yksi.

Sandra Grindgärds | De är demokratiskt valda genom öppna och fria val, så har vi ens rätt att kritisera? Men hur kan det vara så att alla dessa maktgalna män blir omvalda om och om igen, eller att samma parti sitter på makten val efter val? Hur mår riktigt demokratin på den här kontinenten?

Antero Laukkanen | Globaali vastuu on merkittävä osa demokratiaa. Yhdenkään maan itsenäisyyden ja kehittyneen sivistyksen ei tulisi olla vain oman maan edun huomioimista, ei edes vaikeina aikoina. Nykyhallituksen ottama suunta globaalissa vastuunkannossa herättää kysymyksiä niin kotimaassa, kuin laajemminkin.

Silvia Modig

Silvia Modig | Sipilän hallitus on tehnyt historiallisen suuret leikkaukset kehitysyhteistyöhön, 330 miljoonaa euroa. Suomen uusi linja on herättänyt hämmennystä kansainvälisissä kokouksissa. Ulkomaalaiset kollegat ovat ihmetelleet, että eikö Suomi enää olekaan sitoutunut yhteiseen YK:n tavoitteeseen nostaa kehitysyhteistyömäärärahat 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Susanna Huovinen

Susanna Huovinen | Me demarit toivoimme, että hallitus olisi kehysriihessään arvioinut uudestaan mittavia YK-järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen leikkauksia, ja palauttanut osan resursseista järjestöille. Jouduimme pettymään rankasti, sillä hallitus päättikin uusista lisäleikkauksista kehitysyhteistyöhön.