Uutisia Myanmarista

Myanmar politiikkakoulu naisalumnit

Myanmarin haurasta demokratiaa vahvistettava

Demon Myanmarin politiikkakoulun tarkoituksena on tukea haurasta demokratiaa kouluttamalla poliitikkoja. Eduskuntapuolueiden oman järjestön Demon puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) on parhaillaan Myanmarissa tutustumassa järjestön toimintaan. ”On hämmästyttävää, että vasta kymmenen vuotta sitten politiikkaan liittyvä kirjallisuuskin...

Vastuullinen puhe rakentaa toimivaa demokratiaa

“Myanmarilaisille poliitikoille puheenkirjoittaminen ja niiden pitäminen ovat tärkeitä taitoja, sillä nuoressa demokratiassa on opittava, kuinka kansalaisten kanssa kommunikoidaan ja kuinka poliittinen viesti saadaan perille mahdollisille äänestäjille”, kertoo ohjelmakoordinaattori Kyaw Zay Ya Myanmarin politiikkakoulun alumnikoulutuksessa.

Myanmar-seminaari: Myanmarin demokratiakehitys herättää toivoa

Torstaina 6.10. Demo järjesti Myanmar-aiheisen keskustelutilaisuuden eduskunnan Pikkuparlamentissa. Tapahtuman pääpuhujina toimivat Myanmarista vieraaksi saapunut Myanmarin politiikkakoulun ohjelmapäällikkö Nay Myo Aung sekä kansanedustaja ja Demon hallituksen puheenjohtaja Eva Biaudet.
Myanmarin poliitikkakoulu tarjoaa monipuoluekoulutusta

Monipuoluekoulutusta Myanmarin uusille kansanedustajille

“Haluan olla roolimalli nuorille naisille ja miehille ja näyttää, että osaamme olla aktiivisia ja olemme valmiita ottamaan vastuuta meitä koskevista asioista. Nuorten on turha pelätä politiikkaa.”

Miten kollega kutsutaan kahville?

”Miten toisen puolueen edustaja kutsutaan kahville?”, kysyi eräs Myanmarin politiikkakoululaisista ihan vakavissaan, kun kerroin heille suomalaisista käytännöistä koskien puolueiden välistä yhteistyötä pari viikkoa sitten. Kysymys kuvaa hyvin sitä, miten alkutekijöissään demokratiakehitys on maassa, jossa sotilasjuntta...