Uutisia Sambiasta

Democracy, Demo Finland, Finland, Tunisia, TSoP, seminar, multiparty co-operation

”Naisten neuvot naurattaa, miesten ei milloinkaan”

"Naisten neuvot naurattaa, miesten ei milloinkaan" on vanha suomalainen sananlasku, joka löytyy Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan uunituoreesta "Miehiä ja naisihmisiä" -teoksesta. Sananlaskussa kaikuu ikävä totuus siitä, että naisten osallistuminen keskusteluun ja julkiseen elämään on meilläkin ollut...

Sambian vaalit rauhattomat, naisille pieniä edistysaskelia

Sambian elokuisissa vaaleissa valittiin maalle uusi presidentti, kansanedustajat, pormestarit, kunnanvaltuutetut ja äänestettiin lisäksi uuden perustuslain hyväksymisestä. Suurimman huomion on kerännyt presidentinvaali ja siihen kohdistetut vilppiepäilyt, mutta taustalla on tapahtunut myös myönteistä kehitystä muun muassa äänestysaktiivisuudessa ja naisehdokkaiden määrässä.

Naisten tie päättäjiksi on Sambiassa kivinen

Sambiassa on meneillään politiikan supervuosi, sillä 11. elokuuta maa valitsee itselleen samaan aikaan uuden presidentin, kansanedustajat, kunnanvaltuutetut sekä pormestarit ja lisäksi äänestetään uuden perustuslain hyväksymisestä. Elokuun vaalit ovat mahdollisuus myös Sambian naisille, joita on tällä hetkellä politiikassa huomattavan vähän.
Sambia international women's day

Naisten matka politiikan eturiviin on ollut pitkä – niin Sambiassa kuin Suomessa

Sambiassa äänestetään elokuussa yleisvaaleissa, joissa äänestäjät valitsevat samalla kertaa uuden presidentin sekä edustajat parlamenttiin ja kunnanvaltuustoihin. Monen toiveissa on, että naiset olisivat näkyvästi esillä ja heidän määränsä kasvaisi sekä parlamentissa että valtuustoissa.
Sambian naispoliitikot valmistautuvat vuoden 2016 vaaleihin

Sambian naispoliitikot valmistautuvat vuoden 2016 vaaleihin

Sambiassa järjestetään vaalit syksyllä 2016. Äänestäjät valitsevat presidentin sekä edustajat kunnanvaltuustoihin ja parlamenttiin seuraaviksi viideksi vuodeksi. Vielä tänä päivänä maan politiikkaa hallitsevat miehet ja naisille on varattu päätöksentekoprosesseissa vain sivurooleja.