Hyppää sisältöön

Demokratiatukea pitää uudelleen elävöittää, huomauttaa FRIDEn uusi tutkimus

Madridissa sijaitseva think tank FRIDE – A European Think Tank for Global Action tuottaa tutkimusta turvallisuus-, ihmisoikeus-, demokratia- ja kehityskysymyksistä. FRIDE myös keskittyy demokratiatukeen ja sen kehittämiseen.

FRIDE on vastikään julkaissut tutkimuksen demokratituesta, How to revitalise Democracy Assistance: Recipients’ Views, jossa todetaan demokratiatuen kaipaavan uudelleen elävöittämistä. Tutkimuksessa tarkastellaan demokratiatuen vaikuttavuutta ja tehokkuutta erityisesti vastaanottajien näkökulmasta. Tutkimuksen loppupäätelmät demokratiatuen uudistamisen tarpeesta perustuvatkin nimenomaisesti vastaanottajilta saatuihin kokemuksiin ja näkemyksiin.

Tutkimus perustuu FRIDEn vuosina 2009-2010 toteuttamaan projektiin, jossa seulottiin ympäri maailman neljäntoista eri vastaanottajamaan kansalaisyhteiskunnan kokemuksia demokratiatuesta ja siitä, miten sen vaikuttavuutta voisi lisätä.

FRIDEn pääjohtaja Richard Youngs tulee puhumaan Demon ja Ulkoasiainministeriön järjestämään Demokratia kehityksen edellytyksenä-seminaariin 16.9. Seminaari on osa Demokratiajuhlaviikon ohjelmaa.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.