Hyppää sisältöön

Meistä

Demo Finland on vuonna 2005 perustettu aatteellisesti, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalaisten eduskuntapuolueiden yhteistyöjärjestö. Se toimii demokratian edistämiseksi vahvistamalla erityisesti naisten, nuorten ja vammaisten ihmisten poliittista osallistumista sekä tukemalla puolueiden välistä dialogia. Demo Finland on myös johtava demokratiatuen asiantuntija- ja vaikuttajaorganisaatio Suomessa. 

Demo Finlandin visio on maailma, jossa kaikilla ihmisillä on omissa yhteiskunnissaan mahdollisuus osallistua yhdenvertaisina demokraattiseen päätöksentekoon. 

Demo Finlandin tavoitteet: 

  •  Ohjelmalliset, inklusiiviset ja demokraattiset puolueet ovat vahvistuneet 
  •  Puolueiden välinen vuoropuhelu on lisääntynyt 
  •  Puolueiden sitoutuminen demokratiatukeen näkyy politiikassa 

Demo Finlandin toiminta vahvistaa tasa-arvoisia osallistumismahdollisuuksia, puoluerajat ylittävää rakentavaa yhteistyötä, moniarvoista poliittista keskustelua ja poliitikkojen kykyä vaikuttaa rauhanomaisesti yhteiskunnalliseen kehitykseen. Erityisiä painopisteitä toiminnassa ovat politiikassa aliedustettujen ryhmien, kuten naisten, nuorten ja vammaisten, osallisuuden tukeminen, puolueiden välinen dialogi sekä puolueiden ohjelmallisen työn vahvistaminen. 

Demo Finland on puolueiden itsensä perustama yhdistys. Myös eduskunta ja ulkoministeriö ovat olleet tiivisti mukana sen suunnittelussa ja toiminnassa alusta asti. Demo Finlandilla onkin vahva mandaatti demokratian edistämiseen uusissa ja kehittyvissä demokratioissa ja tähän tehtävään käytössään koko Suomen poliittisen järjestelmän asiantuntemus. 

Demo Finlandin toimintaa rahoittaa tällä hetkellä pääosin ulkoministeriö. Lisäksi WYDE Civic Engagement -hanketta rahoittaa Euroopan unioni.

Poliitikkoja SuomiAreenan lavalla
Demo Finlandin jäsenpuolueiden edustajat keskustelivat demokratiasta SuomiAreenassa vuonna 2019.
Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.