Hyppää sisältöön

Suomi

Yleisö kuuntelemassa paneelikeskustelua

Demo Finland on kaikkien Suomen eduskuntapuolueiden yhteinen järjestö, jonka erityinen asema mahdollistaa puoluerajat ylittävän yhteistyön demokratian tukemiseksi. Demo Finland on Suomen johtava demokratiatuen asiantuntija ja sen visiona on maailma, jossa kaikilla ihmisillä on mahdollisuus osallistua yhdenvertaisina demokraattiseen päätöksentekoon.

Työmme Suomessa 

Suomessa Demo Finlandin tavoitteena on kehittää suomalaisten puoluetoimijoiden osaamista ja sitoutumista demokratia- ja kehityskysymyksiin liittyen. Demo Finland tarjoaa suomalaisille puoluetoimijoille mahdollisuuden hyödyntää omaa asiantuntijuuttaan sekä saada käytännön kokemuksia demokratiatuesta. 

Demo Finland tekee Suomessa läheistä yhteistyötä eduskunnan ja sen valiokuntien, puoluetoimistojen ja poliittisten nuoriso- ja naisjärjestöjen kanssa. Demo Finland järjestää demokratia- ja kehitysaiheisia seminaareja ja koulutuksia. Puoluetoimijoilla on mahdollisuus osallistua Demo Finlandin toimintaan Suomessa osallistumalla muun muassa näihin tapahtumiin ja olemalla mukana kansainvälisten delegaatioiden vierailuissa. Demo Finland järjestää tapahtumia myös yhdessä muiden sidosryhmien kanssa ja osallistuu jäsenpuolueidensa puoluekokouksiin. 

Demo Finlandin toimintaan kotimaassa kuuluu myös säännöllisesti järjestettävät Demokratia-akatemiat, joissa kohderyhmänä on ollut erityisesti puolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt tai puolueiden naisjärjestöt. Demokratia-akatemia kokoaa eri puolueiden toimijoita yhteen syventämään osaamistaan demokratiaan ja ajankohtaisiin ulkopoliittisiin aiheisiin liittyen. 

Vaikuttamistyö  

Vaikuttamistyö ja yhteistyöverkostojen rakentaminen on myös yksi Demo Finlandin tärkeimmistä tehtävistä. Euroopan tasolla Demo Finland osallistuu aktiivisesti kattojärjestönsä European Partnership for Democracyn (EPD) vaikuttamistyöhön ja julkaisujen tuottamiseen sekä globaalilla tasolla esimerkiksi Global Partnership for Multiparty Democracyn (GPMD) toimintaan hallituksen jäsenenä. Suomessa Demo Finland osallistuu mm. YK:n päätöslauselmien 1325 sekä 2250 kansallisten toimintasuunnitelmien suunnittelua ja toimeenpanoa valvovien verkostojen toimintaan ja tuottaa asiantuntijajulkaisuja. Lisäksi Demo Finland kommentoi pyynnöstä mm. ministeriöiden, puolueiden ja muiden sidosryhmien lausuntoja ja raportteja sekä konsultoi demokratiatukeen liittyvissä kysymyksissä. Demo Finland on Kehityspoliittisen toimikunnan ja kestävän kehityksen toimikunnan jäsen. 

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.