Hyppää sisältöön

Demokratiatunti: Miten lobbarirekisteri vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon?

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Teams-webinaari

Vaikuttamistoimintaa tekevät organisaatiot raportoivat ensimmäistä kertaa toiminnastaan avoimuusrekisteriin kesällä. Kesäkuun Demokratiatunti-webinaarissa keskustellaan siitä, miten avoimuusrekisteri vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja valmisteluun. Miten lobbauksesta on raportoitu muissa maissa verraten Suomeen? Entä mitkä ovat avoimuusrekisterin hyödyt ja mahdolliset haitat demokratialle?

Kesäkuun Demokratiatunti-webinaarissa VTV:n valvontapäällikkö Jonna Carlson ja Akavan yhteiskuntasuhdepäällikkö Piia Rekilä alustavat avoimuusrekisterin käyttöönotosta ja periaatteista sekä arvioivat lobbaamisen rekisteröinnin vaikutuksia demokratialle. Keskustelua vetää Demo Finlandin dialogiasiantuntija Virva Viljanen.

Demokratiatunti on matalan kynnyksen webinaarisarja, jossa käsitellään vaihtuvia näkökulmia demokratian tilaan ja tulevaisuuteen. Ajankohtaisen alustuksen jälkeen on aikaa kysymyksille ja kommenteille.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Demo Finlandin dialogiasiantuntija Virva Viljanen (virva.viljanen@demofinland.org, +358503045345). 

Ilmoittaudu mukaan 9.6. mennessä tällä lomakkeella.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.