Hyppää sisältöön

EPD: Demokratiatukijoiden tulee edistää poliittista vuoropuhelua

 

Demokratiatukitoimijoiden eurooppalainen kattojärjestö European Partnership for Democracy (EPD) on julkaissut uuden oppaan inklusiivisen poliittisen vuoropuhelun edistämiseen.

EPD:n mukaan demokratian ja niin kutsutun hyvän hallinnon tukijoiden pitäisi keskittyä erityisesti poliittisen keskustelun ja vastuullisen politiikan tukemiseen teknisen hallinnon tukemisen sijaan.

Kansainvälisten toimijoiden tehtävänä on mahdollistaa tasa-arvoinen poliittinen vuoropuhelu kumppanimaiden puolueiden, kansalaisyhteiskunnan ja muiden oleellisten toimijoiden kesken. Pelkän hallinnon tukeminen ei edistä kumppanimaiden poliittista keskustelua ja päätöksentekoa, jotka luovat pohjan kestäville, myönteistä kehitystä ja kansalaisten hyvinvointia tukeville muutoksille.

Uusi opas antaa välineitä toteuttaa kansalaisten osallistumiseen ja avoimuuteen perustuvaa demokraattista vuoropuhelua.

Opas on tuotettu EPD:n INSPIRED-hankkeen pohjalta, joka toteutettiin Ghanassa, Kirgisiassa, Moldovassa, Tunisiassa ja Marokossa. Oppaan (englanniksi) voit ladata täältä.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.