Hyppää sisältöön

Johannes Koskisesta Demo Finlandin puheenjohtaja

Demo Finlandilla on uusi hallitus vuosille 2024–2025. Hallituksen puheenjohtajana toimii kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.) ja varapuheenjohtajina kansanedustaja Jussi Saramo (vas.) sekä alue- ja kaupunginvaltuutettu Suvi Karhu (ps.). Puheenjohtajuus kiertää Demo Finlandin jäsenpuolueiden kesken.

Johannes Koskinen on toiminut Hämeen vaalipiirin kansanedustajana vuosina 1991–2015 ja vuodesta 2019 alkaen. Hän toimi myös oikeusministerinä vuosina 1999–2005 ja on ammatiltaan varatuomari. Koskinen on ollut Demo Finlandin hallituksen jäsen vuodesta 2022 alkaen.

Uusi hallitus aloittaa Demo Finlandin luotsaamisen demokratian kannalta haastavana aikana. ”Demokratia- ja oikeusvaltiokysymykset ovat vahvasti esillä alkaneena vuonna, ja Demo Finlandin työssä pitää kiinnittää niihin huomiota sekä kansallisesti, Euroopassa että globaalisti”, sanoo Johannes Koskinen. ”Suuri vaalien vuosi EU:sta Intiaan ja Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin asti tuo sytykkeitä keskusteluun kansanvallan ja toimivan kansalaisyhteiskunnan edistämisestä autoritaarisen vallankäytön malleja vastaan.”

Tuki demokratiatyölle on kestävä investointi.

Koskinen odottaa puheenjohtajuuskaudelta Demo Finlandin tunnettavuuden ja vaikuttavuuden vahvistamista edelleen hyvällä yhteistyöllä: ”Pienehkönä toimijana yhteistyöverkostot samoja päämääriä ajavien organisaatioiden kanssa ovat tärkeitä erityisesti kansainvälisessä työssämme.”

Uusi puheenjohtaja näkee, että tuki demokratiatyölle on kestävä investointi. Demo Finlandin työ keskittyy muun muassa puolueiden välisen yhteistyön vahvistamiseen eri maissa. ”Monipuolueyhteistyö vahvistaa luottamusta demokratian toimivuuteen niin hyvinä aikoina kuin kriisien varaltakin. Aito monipuoluejärjestelmä edellyttää yhteisiä pelisääntöjä ja niiden kunnioittamista”, Koskinen toteaa.

Kaikki Demo Finlandin hallituksen jäsenet löytyvät täältä (avautuu uuteen välilehteen).

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.