Hyppää sisältöön

Jouni Ovaska Demo Finlandin puheenjohtajaksi

Demo Finlandin hallituksen puheenjohtajana kaudella 2022–2023 toimii kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.). Hallituksen puheenjohtajuus kiertää Demo Finlandin jäsenpuolueiden kesken. Ovaska on ensimmäisen kauden kansanedustaja Pirkanmaalta, minkä lisäksi hän toimii kaupunginvaltuutettuna Tampereella. 

”Haluan osaltani olla vahvistamassa monipuolueyhteistyön tulevaisuutta. Toisaalta haluan nostaa esiin keskustelukulttuurin vaikutuksen demokratiakehitykseen”, Ovaska sanoo. Hän näkee Demo Finlandin roolin tärkeänä myös tietoisuuden lisäämisen näkökulmasta: ”On tuotava vahvemmin esiin demokratian arvoa mutta myös sitä, mihin suuntaan demokratioiden tilanne on kansainvälisesti kehittymässä. Nykytilanteen sekä kehityssuuntien ymmärtäminen ovat tehokas tapa positiivisen kehityksen vahvistamisessa.” 

Demokratiatuki on viime vuosina noussut entistäkin tärkeämmäksi, kun demokratian tila maailmassa on useiden eri mittausten mukaan heikentynyt. ”Demokratiakehityksen kannalta elämme huolestuttavassa maailmassa”, toteaa tuore puheenjohtaja. ”Jopa länsimaissa demokratiaan aivan olennaisella tavalla kuuluva oikeusvaltioperiaate on avoimesti haastettu. Samaan aikaan kansainvälisessä politiikassa suurvaltapolitiikka on tehnyt paluun ja kansainvälisten järjestöjen kunnioitus on heikentynyt. Tällaisten kehityskulkujen kääntäminen vaativat meiltä toimia. Emme saa antaa periksi taantumukselle. Demokratiaa on vaalittava kaikkialla maailmassa.” 

Hyvinä käytäntöinä suomalaisesta demokratiasta Ovaska nostaa esiin monipuolueyhteistyön, johon kuuluu toisten kuunteleminen ja arvostaminen erilaisuudesta huolimatta. Ovaskan mukaan Suomi taas voisi oppia muilta esimerkiksi äänestys- ja kansalaisaktiivisuudesta. ”On vaarallista, jos vain hyvätuloiset ja korkeakoulutetut käyvät uurnilla aktiivisesti. Toivon myös, että erilaiset yhteisöt olisivat entistä aktiivisempia ja osallistuisivat yhteiskunnalliseen keskusteluun.” 

Demo Finlandin ensimmäisenä varapuheenjohtajana kaudella 2022–2023 toimii puoluesihteeri Juhani Klemetti (liik.) ja toisena varapuheenjohtajana kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.). 

Kaikki hallituksen jäsenet täällä (avautuu uuteen välilehteen). 

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.