Hyppää sisältöön

Kannanotto: Demokratiahuippukokous

Demo Finlandin eurooppalainen kattojärjestö European Partnership for Democracy (EPD) ja sen jäsenet ovat tehneet yhteisen kannanoton globaaliin demokratiahuippukokoukseen liittyen.

Maailmanlaajuinen demokratiahuippukokous on mahdollisuus vahvistaa demokraattisen hallinnon merkitystä 15 vuotta kestäneen demokraattisen taantuman jälkeen. Demokratiat kohtaavat sekä sisäisiä haasteita että kansainvälistä painetta, minkä vuoksi on aika toimia demokratian vahvistamisen puolesta. Demokratian moninaiset haasteet ovat koronapandemian aikana vahvistuneet, ja demokratian tila on kaventunut ympäri maailmaa, mukaan lukien Euroopan unionissa.

Vaikka huippukokouksen suunnittelu on vasta alkuvaiheessa, se on jo herättänyt keskusteluja kansainvälisestä yhteistyöstä demokratian tukemiseksi. Keskustelu on tervetullutta, ja se voi antaa vauhtia nykyisille strategioille demokratian tukemiseksi ja auttaa samalla luomaan uusia kansainvälisiä liittoutumia. Euroopan hallituksilla ja valtiosta riippumattomilla toimijoilla tulisi olla merkityksellinen rooli näissä keskusteluissa Pohjois-Amerikan, Latinalaisen Amerikan, Afrikan, Aasian ja Tyynenmeren kumppaneiden rinnalla.

Uskomme, että huippukokouksella on mahdollisuuksia edistää todellista demokraattista muutosta. Huippukokouksen uskottavuus perustuu kuitenkin yhteiselle sitoutumiselle toimia demokratian edistämiseksi kaikkialla.

Lue koko kannanotto ja sen suositukset eurooppalaisille hallituksille, EU-instituutioille ja ei-valtiollisille kumppaneille (englanniksi) tästä.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.