Hyppää sisältöön

Kansanedustajat tukivat Sri Lankan nuorten poliitikkojen puoluerajat ylittävää yhteistyötä

 

Demon ja sen srilankalaisen kumppanijärjestö One-Text Initiativen järjestämään nuorten poliitikkojen vuoropuhelua tukevaan työpajaan Sri Lankalla 14.–16. lokakuuta.

Työpajassa suomalaiset poliitikot tarjosivat vertaistukensa Sri Lankan 14 parlamenttipuoluetta edustaville nuorille poliitikoille, jotka ovat Demon tuella sitoutuneet ensimmäistä kertaa maan historiassa puoluerajat ylittävään, rakentavaan yhteistyöhön. Eri etnisiä, uskonnollisia ja poliittisia ryhmiä edustavat nuoret vaikuttavat maansa kehitykseen luomalla uutta yhteistyöhön perustuvaa poliittista kulttuuria, jossa myös nuorilla on tasavertainen mahdollisuus osallistua päätöksentekoon.

Viikonlopun aikana suomalaiset poliitikot jakoivat kokemuksiaan ja hyväksi todettuja käytäntöjä muun muassa nuorten ja naisten poliittisesta osallistumisesta. Lisäksi työpajassa käsiteltiin Sri Lankalla ajankohtaista perustuslain uudistusta, uutta julkisuuslakia sekä sisällissodan jälkeistä sovittelua. Kansanedustajat tarjosivat vertailukohtia näihin aiheisiin suomalaisesta politiikasta ja maamme poliittisesta historiasta löytäen yllättävän paljon maille yhteisiä huolenaiheita.

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén johti delegaatiota

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén jakoi kokemuksia suomalaisesta politiikasta

”Sri Lanka elää todella kiinnostavaa aikaa, kun pitkä 30-vuotinen sisällissota on takana. Sodan jäljet näkyvät edelleen, mutta toiveikas yhteistyön ilmapiiri sodan eri osapuolten välillä on kuitenkin löydettävissä. Näille nuorille poliitikoille Demon tukema hanke on ollut ensimmäinen paikka, jossa he voivat käydä aitoa puoluerajat ylittävää vuoropuhelua ja sillä on todella iso merkitys, kun maata kehitetään, rakennetaan ja katsotaan tulevaisuuteen, joka perustuu rauhalle ja demokratialle”, kuvaili suomalaisten delegaatiota johtanut Kokoomuksen kansanedustaja ja Demon hallituksen jäsen Saara-Sofia Sirén.

Työpajan lisäksi delegaatio vieraili muun muassa Sri Lankan EU-delegaatiossa, tapasi ammatillisesta koulutuksesta vastaavan ministeri Mahinda Samarasinghen ja Suomen kunniakonsulin. Delegaatiota myös haastateltiin kansallisella Rupavahini -tv-kanavalla.

Vuoropuhelutyöpajaan osallistuivat kansanedustajat Katja Hänninen (vas), Antti Kurvinen (kesk), Mats Löfström (r), Saara-Sofia Sirén (kok), Ville Tavio (ps) ja Ozan Yanar (vihr) sekä ryhmäavustaja Evamaria Kyllästinen (kd) ja ulkopoliittinen avustaja Elisa Gebhard (sd).

Osallistujat edustivat kahdeksaa eduskunta- ja 14 Sri Lankan parlamenttipuoluetta

Osallistujat edustivat kahdeksaa eduskunta- ja 14 Sri Lankan parlamenttipuoluetta

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.