Hyppää sisältöön

Politiikkakoulu alkoi Myanmarissa

Myanmarin politiikkakoulun ensimmäinen kurssi alkoi Daweissa Tanintharyin alueella tällä viikolla. Koulun avajaisissa alueen johtava ministeri U Myat Ko korosti monipuolueyhteistyön ja dialogin merkitystä politiikassa ja Myanmarin kehityksessä.

Myanmarin politiikkakoulun (Myanmar School of Politics = MySoP) ensimmäiselle kurssille osallistuu 15 poliitikkoa viidestä maan eri puolueesta sekä Myanmarin alueellisen vaalikomission edustaja. Kurssilla poliitikot oppivat tietoja ja käytännön taitoja politiikassa toimimiseksi. Lisäksi kurssi tähtää puoluerajat ylittävän vuoropuhelun luomiseen. Myanmarissa monipuoluedemokratialle oleellinen poliittinen yhteistyö on vielä uutta ja MySoP onkin maan ensimmäinen yli puoluerajojen toimiva poliittinen koulutusohjelma.

Avajaisissa läsnä oli myös Demon ohjelmavastaava Anu Juvonen, joka valotti puheessa monipuolueyhteistyön merkitystä Suomen kehityksessä vakaaksi ja vauraaksi yhteiskunnaksi. Ilman toimivia, vastuullisia ja yhteistyökykyisiä puolueita vastaava kehitys ei olisi ollut mahdollista.

Politiikkakoulun on tarkoitus laajentaa toimintaansa muillekin alueille Myanmarissa ja edesauttaa maan rauhanomaista ja tasa-arvoista kehitystä. Myanmarin politiikkakoulun perustivat yhdessä Demo ja hollantilainen Netherlands Institute for Multiparty Democracy (NIMD).

Lue lisää Myanmarin politiikkakoulusta täältä.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.