Hyppää sisältöön

Puolueet demokratian puolustajina: dialogi poliittisille nuoriso- ja opiskelijajärjestöille

Mitä puolueet voivat tehdä puolustaakseen demokratiaa Suomessa – ja toisaalta kansainvälisesti? Mitä demokratia merkitsee puolueille? Mitkä ovat demokratian merkittävimpiä uhkia? Mikä saa sinut – ja puolueesi – toimimaan demokratian vahvistamiseksi?

Demo Finland järjestää erätauko-dialogin nuorille puoluetoimijoille torstaina 9.6. klo 16.30–19. (Tarjoilut 16.30 alkaen ja dialogi alkaa klo 17). Dialogin aihe on “Miten puolueet puolustavat demokratiaa?”.

Dialogi järjestetään lähitapahtumana Demo Finlandin toimistolla, sisäänkäynti osoitteesta Verkkosaarenkatu 5, Helsinki. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville korvataan kuitteja vastaan julkisen liikenteen matkakulut halvinta mahdollista yhteyttä käyttäen.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tehnyt näkyväksi sen, että eläminen demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole itsestäänselvyys. Demokratian tila on myös heikentynyt ympäri maailmaa jo useiden vuosien ajan. Demokratian peruspilareihin kuuluvat muun muassa vapaat ja rehelliset vaalit, aktiivinen kansalaisyhteiskunta, toimiva oikeusvaltio ja vastuulliset, demokratian periaatteisiin sitoutuneet puolueet. Puolueet ovat elintärkeitä demokratialle; edustuksellisessa demokratiassa mikään muu taho ei voi hoitaa kaikkia puolueille kuuluvia, yhteiskunnalle tärkeitä tehtäviä.

Keskustelu on osa Demokratian puolustusdialogeja. Eri puolilla Suomea ja Eurooppaa järjestetään 28.4 ja 9.6. dialogeja, joissa osallistujat pääsevät käymään monimuotoista keskustelua demokratian puolustamisesta, kuulemaan toistensa näkemyksiä, jakamaan havaintoja ja pohtimaan, mitä voimme tehdä demokratian vahvistamiseksi.

Dialogien kirjausten pohjalta tehdään yhteenveto siitä, kuinka yksilöt ja yhteisöt voivat vahvistaa demokratiaa omalla toiminnallaan sekä miten paikallinen, kansallinen ja kansainvälinen demokratian puolustaminen kytkeytyvät toisiinsa. Yhteenveto julkaistaan kaikkien käyttöön ja valtiovarainministeriö toimittaa sen myös valtion ja kuntien hallintoon.

Keskusteluryhmään mahtuu maksimissaan 9 henkilöä, yksi jokaisesta eduskuntapuolueesta. Paikka menee ensimmäisenä ilmoittautuneelle, ja muut samasta puolueesta ilmoittautuneet menevät jonoon. Olemme jonottajiin yhteydessä, jos ensimmäiseksi ilmoittautunut estyy pääsemästä paikalle. Huomaathan siis, että ilmoittautumisesi on sitova, ja peruutat paikkasi ajoissa, jos oletkin estynyt tulemasta paikalle.

Ilmoittaudu siis nopeasti mukaan sähköpostitse: anna.antila@demofinland.org. Ilmoita nimesi, puolueesi/järjestösi ja mahdolliset erityisruokavaliosi/allergiasi tarjoiluja varten.

Tapahtumatila on pääosin esteetön, mutta tilaan pääsemiseksi on ovia, jotka eivät ole automatisoituja, joten niiden avaaminen voi vaatia avustusta. Tilaan pääsee hissillä ja esteetön wc on samassa kerroksessa.

Kaikki lisätiedot tilaisuudesta sekä tapahtumapaikan esteettömyydestä:

Anna Antila
Dialogiasiantuntija
anna.antila@demofinland.org / +358 50 575 8839

Tervetuloa mukaan! Sinua tarvitaan!

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.