Hyppää sisältöön

Rilli Lappalainen Demo Finlandin vt. toiminnanjohtajaksi

Demo Finlandin vt. toiminnanjohtajana on 28.8. aloittanut Rilli Lappalainen, joka toimii tehtävässä maaliskuun 2024 loppuun saakka. Lappalaisella on 30 vuoden työkokemus globaalien kysymysten parista muun muassa suomalaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehyksen pääsihteerinä sekä viimeisten viiden vuoden ajalta kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestö Fingon kestävän kehityksen ja strategisten kysymysten johtajana. Lisäksi Lappalainen toimii parhaillaan eurooppalaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestön CONCORDin puheenjohtajana.

”On hienoa päästä syventämään yhteistyötä puolueiden kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Olen kuullut pelkkää positiivista Demo Finlandin työstä eri tahoilta ja toivon, että voin olla entisestään vahvistamassa tätä hyvää työtä. Järjestön meneillään oleva strategiaprosessi on hyvä väline päivittää painopisteitä”, Lappalainen sanoo.

Lappalainen näkee myös Demo Finlandin roolin tärkeänä: ”Maailman valtioista vain kolme prosenttia täyttää aidosti demokratian kriteerit. Suomi ja suurin osa EU-maista kuuluvat näihin. Demokratian tilan heikentyminen globaalisti on huolestuttava kehitys ja demokratiatyöllä onkin nyt erittäin paljon kysyntää.”

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.