Hyppää sisältöön

Nepalin uusi maajohtaja: Esimerkit ovat tervetulleita, reseptit eivät auta

”Nepal on tienristeyksessä, meidän täytyy päättää minkälaisen hallinnon ja poliittisen järjestelmän haluamme. Tärkeä kysymys on se kuinka poliitikot, kansa, media ja muut toimijat saadaan tekemään töitä yhdessä samojen tavoitteiden puolesta, tällä hetkellä kansalaisten osallistuminen päätöksentekoon on erittäin puutteellista”, sanoo Demon uusi Nepalin maajohtaja Rakesh Karna.

”Kansainväliset toimijat voivat auttaa Nepalin demokraattista kehitystä kahdella tapaa: muistuttamalla siitä, että Nepal on osa kansainvälistä yhteisöä ja sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin ja yhdessä määriteltyihin arvoihin. Toiseksi ne voivat tukea kansallista vuoropuhelua eri toimijoiden välillä. Esimerkit ovat tervetulleita, mutta reseptien antamisesta kansainvälisten toimijoiden tulee pidättäytyä”, jatkaa Karna kysyttäessä Nepalissa toimivien kansalaisjärjestöjen roolista.

Syyskuussa aloittaneen maajohtajan mukaan Demo on tehnyt Nepalissa arvokasta työtä valmistaessaan poliittisia nuoria tulevaisuuden johtajapaikoille. Karna haluaa, että Demon työ on jatkossa esillä myönteisenä esimerkkinä siitä kuinka tärkeää rakentava poliittinen keskustelu eri toimijoiden välillä on.

Karna tuo Demon Nepalin toimistoon ja ohjelmiin yli viidentoista vuoden kokemuksen työstä eri puolilla Nepalia muun muassa vähemmistöjen, nuorten ja naisten asemaan sekä paikallishallinnon vahvistamiseen keskittyneiden projektien parista.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.