Demo yhdessä ghanalaisen Institute of Economic Affairs -järjestön sekä eurooppalaisen demokratiasäätiö European Partnership for Democracyn kanssa alkaa syksyllä 2010 toteuttaa EU-rahoitteista hanketta, joka tähtää naisedustajien aseman vahvistamiseen Ghanan vuoden 2012 parlamenttivaaleissa.
Ghanan poliittinen järjestelmä nähdään usein eräänä Afrikan vakaimmista ja toimivimmista, mutta naisten poliittisen osallistumisen osalta Ghanassa ollaan vielä lastenkengissä. Valta on nyt vaihtunut Ghanassa jo toistamiseen rauhanomaisesti ja demokraattisesti. Samaan aikaan naisten edustus parlamentissa on kuitenkin laskenut.
Naisten edustus Ghanan parlamentissa on hyvin alhainen. Tällä hetkellä naisia on vain kahdeksan prosenttia kansanedustajista. Tilanne sotii pahasti Afrikan Union asettamaa tavoitetta vastaan, jonka mukaan naisia tulisi olla 50 prosenttia kansanedustajista vuoteen 2020 mennessä. Demon, IEA:n ja EPD:n yhteishanke pyrkiikin naisedustajien lukumäärän kasvuun tulevissa vaaleissa vuonna 2012. Toinen keskeinen haaste, johon hanke pyrkii vastaamaan, on se tosiasia, että parlamenttiin valitut naiset tarvitsevat koulutusta ja kapasiteetin vahvistamista. Harvalla naisedustajalla on tarpeeksi itseluottamusta nousta mieskollegoitaan vastaan tai artikuloida selkeästi tavoitteitaan ja mielipiteitään niin, että heidän työllään olisi positiivinen vaikutus naisten asemaan Ghanassa.
Vaaliehdokkaille sekä myöhemmin valituksi tulleille naiskansanedustajille järjestetään monipuolista koulutusta sekä pyritään rakentamaan yhteistyöverkostoja, joita naiset voivat käyttää hyväkseen ajaakseen eteenpäin naisille tärkeitä asioita Ghanan politiikassa. Eräiden tutkimusten mukaan juuri verkostojen puute on yksi keskeisimmistä esteistä naisten täysipainoiselle poliittiselle osallistumiselle.
Hanke lähtee käyntiin loppuvuodesta 2010 järjestettävällä puolueiden naisjärjestöjen yhteisellä tapaamisella, jossa on tarkoitus ideoida aiheesta ”Lisää naisia parlamenttiin”. Hankkeeseen ottavat osaa kaikkien Ghanan neljän parlamenttipuolueen naisjärjestöt ja mukaan pyritään saamaan laajalti myös muita naisjärjestöjä ja -aktivisteja. Ensimmäisten tapaamisten pohjalta valmistellaan myös yhteinen opas naisehdokkaille.