Hyppää sisältöön

Demokratiateltassa tavattiin poliitikkoja ja tehtiin demokratialupauksia

Demokratiateltta oli jälleen poliitikkojen kohtauspaikka Maailma kylässä -festivaaleilla 23.–24.5. Vilkkaan keskustelun lisäksi Demokratiateltassa tehtiin yksi jos toinenkin #demokratialupaus ja festivaaliyleisö pääsi tutustumaan kaikkiin eduskuntapuolueisiin.

Poliitikkovieraiden joukossa oli lukuisia uusia kansanedustajia sekä myös koko kansalle jo tuttuja veteraanipoliitikkoja. Jokainen poliitikkovieras lähti iloksemme mukaan #demokratialupaus -kampanjaan, jonka tarkoituksena on muistuttaa, että vaikka vaalit on juuri pidetty, niin aktiivista kansalaisuutta ja vastuullista päätöksentekoa on ylläpidettävä jatkuvasti demokratian lujittamiseksi.

2015_5_27-3

Demokratialupausta tekemässä Kuva: Maria Santto

Poliitikoista ja festivaaliyleisöstä tasaisesti koostuneet osallistujat lupasivat muun muassa herättää nukkuvia äänestäjiä, perustella päätöksentekonsa avoimesti, olla yhteydessä äänestäjiinsä, puolustaa kehitysyhteistyömäärärahoja ja osallistua mielenosoituksiin.

Demon järjestämässä paneelikeskustelussa pohdittiin demokratian merkitystä kehitykselle. Ylen toimittaja Annika Damström johdatteli keskustelun suomalaisen demokratian käytännöistä sekä hyvistä ja huonoista puolista kansainväliselle tasolle ja poliittisten puolueiden tukemiseen kehitysyhteistyössä. Panelistit olivat yksimielisiä siitä, että Suomi on demokratian mallimaa ja sen tulisi tukea kehittyvien maiden puolueita ja demokratiaa. Paneeliin osallistuivat Silja Borgarsdóttir-Sandelin (RKP), Jouko Jääskeläinen (KD), Veronika Honkasalo (Vas), Ilkka Kantola (SDP), Seida Sohrabi (Kok), Teppo Säkkinen (Kesk) ja Jani Toivola (Vihr). Sampo Terho (PS) joutui perumaan osallistumisensa.

2015_5_27-2

Onko demokratia kestävän kehityksen edellytys, kysyttiin Demon paneelissa Kuva: Maria Santto

Demokratiateltassa järjestettyyn arvontaan, jossa palkintona oli lounas eduskunnassa kansanedustajan kanssa, jätettiin yli 200 arvontalipuketta.

Festivaalilla kävi pääjärjestäjä Kepan mukaan noin 77 000 vierasta kahden päivän aikana. Demo kiittää kaikkia vierailijoita ja erityisesti puolueiden pisteillä päivystäneitä aktiiveja!

Demokratialupauksia voit selata Instagramissa tai Facebookissa, jossa on myös nähtävissä lisää tunnelmakuvia Demokratiateltalta (lauantai / sunnuntai).

2015_5_27-1

Demokratiateltta on muodostunut poliitikkojen ja yleisöjen kohtauspaikaksi Maailma kylässä -festivaalilla Kuva: Maria Santto

 

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.