Hyppää sisältöön

Demon Erasmus+ -hanke saa jatkoa

Demon työ nuorten vaikuttamismahdollisuuksien parissa EU:n Erasmus+ -ohjelman tuella jatkuu. Syyskuussa 2014 päättyneen pilottihankkeen teemoja syventävä uusi projekti, Youth Creating Solutions for Meaningful Participation, hyödyntää edellisen projektin kokemuksia ja palautetta.

Hanke toteutetaan neljässä maassa, jotka ovat Suomen lisäksi Bangladesh, Nepal ja Slovenia. Tavoitteina on lisätä nuorisopoliitikkojen ja muiden yhteiskunnallisesti aktiivisten nuorten kykyjä aktiiviseen yhteiskunnalliseen osallistumiseen, nuorten kohtaamien haasteiden käsittelyyn sekä demokratian ja ihmisoikeuksien edistämiseen ja vahvistaa keskinäistä oppimista kumppanimaiden kesken. Vuoden 2015 aikana järjestetään jokaisessa kumppanimaassa koulutus, johon osallistuu nuoria tai nuorisotyöntekijöitä neljästä maasta. Nuorten osallistumista ja vaikuttamismahdollisuuksia käsitellään jokaisessa koulutuksessa, ja lisäksi koulutuksilla on myös omat teemansa.

Koulutukset koostuvat viiden päivän kouluttajien koulutuksesta, kohdemaassa pidettävistä pilottikoulutuksista sekä koulutusmanuaalin tuottamisesta. Kansainvälisen koulutusmatkan jälkeen osallistujat myös hyödyntävät oppimaansa jakamalla osaamistaan kotimaassa järjestettävissä koulutuksissa ja työpajoissa. Tarkoituksena onkin myös tarjota osallistuville järjestöille uusia työkaluja ja osaavia kouluttajia. Suomesta koulutusohjelmiin osallistuu poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen aktiiveja eri puolueista.

Hanke käynnistyy Sloveniassa toteutettavalla koulutuksella tammikuussa. Kevään aikana järjestetään koulutukset myös Bangladeshissa ja Suomessa, ja viimeinen koulutus Nepalissa pidetään syksyllä.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.