Hyppää sisältöön

Demon uusi projekti tuo yhteen nuoria Suomesta, Nepalista, Bangladeshista ja Sloveniasta

Demo on aloittanut uuden, EU:n Youth in Action –instrumentin rahoittaman hankkeen “Participation in Action. Sharing, Learning and Involving Together”, joka keskittyy nuorten kansainväliseen liikkuvuuteen ja kokemustenvaihtoon. Vuoden kestävä hanke toteutetaan yhdessä Demon Nepalin toimiston sekä kahden muun kumppanijärjestön kanssa, jotka ovat bangladeshilainen ihmisoikeusjärjestö Odhikar sekä slovenialainen nuorisoverkosto MaMa.

Projekti keskittyy poliittisesti aktiivisten nuorten kansainväliseen kokemustenvaihtoon, keskinäiseen oppimiseen ja vertaistukeen. Tavoitteina on edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja yhteiskunnallista osallistumista sekä edistää demokratian ja ihmisoikeuksien toteutumista. Käytännössä punaisena lankana koko hankkeen ajan on nuorten ja nuorisojärjestöjen osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet ja -keinot, sekä hyvien käytäntöjen jakaminen ja kehittäminen yhdessä neljästä eri maasta tulevien nuorten kesken. Suomessa Demo tulee tekemään läheistä yhteistyötä poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen kanssa projektin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Projektin aktiviteetteihin kuuluu kuhunkin kumppanimaahan kevään aikana järjestettävät opintomatkat sekä jokaisessa maassa opintomatkojen jälkeen pidettävät temaattiset seminaarit. Lisäksi tuotetaan nuorten ja nuorisojärjestöjen käyttöön julkaisu, joka esittelee nuorten osallistumisen rakenteita sekä hyviä käytäntöjä eri teemoihin liittyen kaikissa neljässä maassa.

Demo allekirjoitti kumppanuussopimukset uusien kumppaniensa, Odhikarin ja MaMan kanssa projektin suunnittelukokouksessa Kathmandussa 5.12.

Lue lisää:

EU:n Youth in Action –ohjelma

Odhikar

MaMan Facebook-sivu (sloveniaksi)

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.