Hyppää sisältöön

Itseluottamus avaimena poliittiseen osallistumiseen Temekessä

Demolla on Tansaniassa kahden tason tasa-arvoiseen polittiseen osallistumiseen keskittyviä projekteja. Kansallisella tasolla Demo tukee Tanzania Women Cross-Party Platformia (T-WCP) eli puoluerajat ylittävää naispolitikkojen yhteistyöfoorumia. Paikallistasolla Demo pyrkii vahvistamaan naisten osallistumista koulutusprojekteilla.

Tällä hetkellä Demon Tansanian toimistossa työskentelemme me kolme harjoittelijaa, Sandra Grindgärds, Iida Kalmanlehto ja Emma Palonen. Kävimme tutustumassa Dar es Salaamin lähellä Temeken köyhässä kaupunginosassa toimivaan Demon tukemaan paikallisprojektiin, joka toteutetaan yhdessä Makangarawe Youth Information and Development Centre -nimisen nuorisojärjestön kanssa. Yhdessä järjestön projektissa keskitytään politiikasta kiinnostuniiden nuorten naisten voimaannuttamiseen koulutuksen kautta.

Paikalle ensimmäiseen tapaamiseen tuli parikymmentä nuorta naista neljästä eri puolueesta. Fasilitoimme nuorten naisten ryhmälle työpajoja, joissa käsitellään naisten poliittisen osallistumisen haasteita. Keskustelimme ensimmäisellä vierailukerralla siitä, minkälaiset teemat ovat heille haasteellisia ja missä meidän tukemme olisi tarpeen.

Kävi ilmi, että tukea tarvitaan niin itseluottamuksen vahvistamiseen, kampanjoinnin suunnitteluun kuin perinteisten tapojen ja asenteiden muuttamiseen. Myös ruohonjuuritason koulutus vaalien tarpeellisuudesta ja vaaleista käytännössä on tarpeen. Näitä haasteita kohdataan niin oman puolueen sisällä kuin puolueiden välillä. Esimerkiksi useimmiten edes oma perhe ei tue naisehdokkaita, ja he kohtavat jopa uhkailua muilta ehdokkailta tai äänestäjiltä, yksinkertaisesti koska he ovat naisia. Heitä vähätellään myös nuoren iän vuoksi.

2012 6 19 tansania2

Kaikki tapaamiseen osallistuneet naiset korostivat sitä, miten uskomattoman paljon itseluottamusta naisena politikkaan lähteminen vaatii, vaikka poliittista näkemystä olisikin. Resursseja, kuten rahaa ja tukea on vaikeaa saada. Tästä huolimatta paikalla oli muutamia nuoria naisia, jotka olivat kovalla työllä luoneet uraa paikallispolitikassa ja esimerkiksi voittaneet mieskandidaatteja omalla äänestysalueellaan.

Tämän vuoksi on tärkeää, että naisten yhdistävät voimansa yli puoluerajojen. Suunnittelemme pitävämme säännöllisiä työpajoja ja ensimmäisen teema on se, miten itseluottamusta voi vahvistaa ja oman mielipiteen ilmaista rohkeasti.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.