Hyppää sisältöön

Media ja nuorisopoliitikot pohtivat roolejaan ja keskinäistä riippuvuuttaan Nepalissa

Nepalin nuorten yhteispoliittinen foorumi (Joint Youth & Students’ Platform) järjesti kaksipäiväisen työpajan median edustajille ja nuorille poliitikoille 13.–14. maaliskuuta Kathmandun ulkopuolella sijaitsevassa Hattibanissa. Työpajan tarkoituksena oli herättää keskustelua median ja poliitikkojen rooleista sekä näiden yhteistyöhön liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista.

Alkuvuodesta 2011 Demon tukema nuorten foorumi linjasi yhdeksi tämän vuoden keskeiseksi tavoitteekseen pyrkiä tehostamaan näkyvyyttään mediassa. Päämääränä on lisätä suuren yleisön tietoisuutta eri ideologioita edustavien nuoriso- ja opiskelijapoliitikkojen puoluerajat ylittävästä yhteistyöstä ja yhteisistä aloitteista. Näin pyritän murtamaan mediassa vallalla oleva, yksipuolinen kuva renkaita polttavasta nuorisopoliitikosta. “Perinteisesti Nepalissa on totuttu näkemään opiskelija- ja nuorisopoliitikot otsikoissa lähinnä silloin kun he ottavat yhteen, muun muassa opiskelijavaalien ja muiden mielenilmaisujen yhteydessä”, kuten yksi työpajaan kutsutuista alustajista ja pitkäaikainen toimittaja kiteytti.

Media ja nuorisopoliitikot pohtivat roolejaan ja keskinäistä riippuvuuttaan Nepalissa

Kaksipäiväisessä työpajassa median edustajat ja nuorisopoliitikot keskustelivat luottamuksesta, omista rooleistaan ja niiden rajoista, keskinäisestä riippuvaisuudesta, mutta myös tärkeänä pidetystä itsenäisyydestä – erityisesti median kohdalla. Työpajan avulla nuorten foorumi halusi myös luoda avoimemmat suhteet mediataloihin ja konsultoida mediaa siitä, miten foorumin työtä voitaisiin vastaisuudessa parhaiten tuoda mediassa esiin. “Tämä työpaja lisäsi avointa keskustelua ja ymmärrystä kahden täysin itsenäisen tahon välillä, jotka kuitenkin ovat samanaikaisesti toisistaan hyvin riippuvaisia” totesi toimittaja Nistha Rayamajhi Republica sanomalehdestä. “Oli todella hyödyllistä päästä avoimesti keskustelemaan nuorisopoliitikkojen kanssa työstämme ja poliittiseen raportointiin liittyvistä haasteista.”

Kaikin puolin osanottajat olivat todella tyytyväisiä tilaisuuden antiin. “Koen, että luottamukseni, arvostukseni ja kärsivällisyyteni mediaa kohtaan kasvaneen näiden kahden päivän aikana. Tällainen avoin keskustelu lähentää ehdottomasti kahta toisistaan riippuvaista, mutta myös toisiaan kohtaan epäluuloista tahoa,” totesi yksi osanottajista. “Meillä on yhteinen päämäärä ja jopa velvollisuus; sillä haluamme molemmat tahoillamme olla mukana luomassa sosiaalista muutosta Nepalissa. Uskon, että tämä työpaja antoi ainutlaatuisen mahdollisuuden selvittää monia väärinymmärryksiä median ja poliitikkojen välillä näin rakentaen suhteita uudelle pohjalle.”

Työpajassa käytiin alustettuja keskusteluja sekä kasvatettiin luottamusta yhteisten tiiminrakennustehtävien kautta. Työpajaan osallistui 27 henkilöä; 17 nuoriso- ja opiskelijapoliitikkoa sekä 10 valtamedian edustajaa.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.