Hyppää sisältöön

Nepalin nuorisojohtajat esittelivät yhteistyötään maailman nuorisokonferenssissa

Sri Lankan pääkaupunki Colombossa 6.–10.5. järjestetty maailmanlaajuinen nuorisokonferenssi tarjosi Demon tukemalle Nepalin poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen yhteistyöfoorumille (JYSP) mahdollisuuden esitellä toimintaansa ja sen tuloksia, osallistua globaalin kehitysagendan tekemiseen ja luoda verkostoja muiden Etelä-Aasian poliittisten toimijoiden kanssa.

Sri Lankassa vietettyyn viikkoon kuului konferenssin lisäksi paikallisten puolueiden ja niiden nuorisojärjestöjen tapaamisia. Nuorisopoliitikoilla riitti yhteisiä keskustelunaiheita: nuorisotyöttömyyden, korruption ja ilmastonmuutoksen todettiin olevan ajankohtaisimpia näille Etelä-Aasian maille yhteisiä ongelmia. Nepalilaiset nuorisopoliitikot tekivät nopeasti myös huomion, että Sri Lankan infrastruktuuri on Nepaliin verrattuna kehittynyttä, mutta edistyksen hintana on ollut poliittisen toimintavapauden kapeneminen. Myös naisten vähäinen osallistuminen politiikkaan ihmetytti.

2014_05_16_Sri_Lanka_2

Viikon kohokohta oli Demon ja JYSPin järjestämä oheistapahtuma nuorisokonferenssissa. JYSP esitteli toimintaansa käyden läpi myös Nepalin historian kipukohtia ja sen tilanteen, jossa nuoret päättivät erimielisyyksistään huolimatta koota yhteisen foorumin nuorten asian ja poliittisen yhteistyön edistämiseksi. Voimakkaat puheenvuorot ja se, että yhdeksää eri puoluetta edustavat nuoret halusivat yhdessä tulla Sri Lankaan kertomaan kokemuksistaan, vakuutti yleisön toiminnan merkityksestä näille nuorille johtajille ja yhteistyön kulttuurille Nepalin politiikassa. Myös Nepalin nuorisoministeri oli yleisön joukossa osoittaen tukensa yhteistyöfoorumille.

Etelä-Aasiassa asuu noin kolmannes koko maailman nuorista. Heidän äänensä ei kuitenkaan kuulu politiikassa niin vahvan kuin sen pitäisi. Sri Lankalaisten nuorisopoliitikkojen lisäksi muun muassa intialaiset osoittivatkin vankkaa kiinnostusta syventää Etelä-Aasian nuoriso- ja opiskelijapoliitikkojen yhteistyötä.

2014_05_16_Sri_Lanka_3

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.