Hyppää sisältöön

Puoluerajat ylittävä nuorten yhteistyö alkoi Sri Lankassa

Demo ja One-Text Iniative (OTI) aloittivat maalis-huhtikuun vaihteessa Sri Lankan ensimmäisen poliittisten nuorisojärjestöjen vahvistamiseen ja yhteistyöhön liittyvän projektin. Projekti tarjoaa tuleville poliittisille johtajille kykyä ja tahtoa toimia yli puoluerajojen demokratian lujittamiseksi. Vuoropuhelun ja yhteistyön avulla nuorilla on parempi mahdollisuus vaikuttaa myönteisesti Sri Lankan kehitykseen ja itselleen tärkeisiin poliittisiin kysymyksiin.

Yhteistyön aloittaneessa tilaisuudessa OTI:n puheenjohtaja Ameer Faaiz totesi olevansa iloinen OTI:n voidessa jatkaa työtään puolueiden yhteisenä kohtauspaikkana, jossa poliittiset toimijat voivat tuoda eriävät mielipiteensä yhteen pöytään – keskustella, neuvotella ja siten löytää yhteisiä ratkaisuja politiikan tekemiseen.

2015_04_13_SL3Avajaisiin oli kutsuttu myös poliittisten nuorisojärjestöjen johto. United National Party –puolueen nuorisojärjestö National Youth Frontia edustanut turismi- ja urheiluministeri Naveen Dissanayake korosti, että puolueiden pitäisi toimia yhdessä nuorisoa koskevien ongelmien ratkaisemiseksi. Nuorison asiat ovat jääneet hänen mukaansa ilman tarvittavaa huomiota.

Freedom Party -puolueen nuorisojärjestön pääsihteeri Eric Weerawardene mainitsi, että tällä hetkellä vaalijärjestelmä on nuorten kannalta epäedullinen; sen muuttaminen parantaisi nuorten mahdollisuuksia tulla äänestetyiksi päättäviin elimiin.

Ensimmäisenä päivänä päästiin myös itse asiaan ja projektiin osallistuvat nuorisopoliitikot päättivät yhdessä projektin tavoitteista ja käsiteltävistä aiheista. Ensimmäiseen työpajaan osallistui yhteensä 23 nuorta poliitikkoa, jotka edustivat kolmeatoista kuudestatoista kutsutusta, maan parlamentissa edustetusta puolueesta.

2015_04_13_SL2Osallistujat päättivät seuraavan työpajan aiheeksi nuorten roolin kansallisessa sisällissodan jälkeisessä sovitteluprosessissa. Lisäksi osallistujat sopivat valmistelevansa kattavan toimintasuunnitelman yhteistyön jatkamiseksi vuoden 2015 aikana järjestettävien työpajojen jälkeen.

Demon paikallinen kumppanijärjestö OTI on riippumaton poliittisten toimijoiden ohjaama järjestö, jonka tavoitteena on edistää oikeudenmukaista, tasa-arvoista, moniäänistä ja sosioekonomisesti vakaata kehitystä Sri Lankassa. OTI on toiminnassaan keskittynyt erityisesti inklusiivisen vuoropuhelun mahdollistamiseen erilaisten toimijoiden välillä.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.