Hyppää sisältöön

Naisia koulutuksessa Colombossa. Kuva: OTI

Vuosiraportti 2021

Vuonna 2021 maailmanlaajuinen demokratian heikentymisen trendi näkyi dramaattisella tavalla myös monissa kumppanimaissamme, kun sotilasvallankaappaus Myanmarissa pysäytti maan demokratiakehityksen, presidentti keskeytti parlamentin toiminnan Tunisiassa ja sota Etiopian Tigrayssa laajeni suuremmaksi sisäiseksi konfliktiksi. Demokratian tukemisesta ja sen puolustamisesta tuli yhä tärkeämpää.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta jatkoimme työtä politiikassa aliedustettujen ryhmien osallistumisen ja puolueiden välisen dialogin tukemiseksi sekä demokratiatuen vahvistamiseksi erityisesti Suomen ja Euroopan unionin ulkopolitiikassa.

Poimintoja tuloksistamme

Tunisiassa nuorten poliitikkojen ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden osaaminen on vahvistunut, ja he ovat edenneet omissa organisaatioissaan uusiin tehtäviin. Valtaosa tukemiemme koulutusten osallistujista arvioi, että he voivat aikaisempaa paremmin osallistua päätöksentekoon puolueissaan ja järjestöissään. 

Sambiassa naispoliitikot ovat saaneet lisää vaikutusvaltaa ja päässeet etenemään korkeampiin asemiin puolueissaan ja poliittisessa päätöksenteossa.

Mosambikissa parlamentin valiokunnat pystyvät aiempaa tehokkaammin valvomaan kaivannaissektoria, mikä näkyy kaivospaikkakunnille tehtyjen valvontavierailujen ja niistä koostettujen raporttien lisääntyneessä asiantuntemuksessa.

Keniassa poliittiset puolueet laativat yhteistyössä vammaisjärjestöjen ja muiden kansalaisjärjestöjen kanssa 10 kohdan minimikriteerit vammaisten henkilöiden poliittiselle osallistamiselle.

Sri Lankassa naiskunnanvaltuutettujen osaaminen ja itseluottamus ovat kasvaneet niin, että he pystyvät toimimaan aiempaa tehokkaammin äänestäjien hyväksi ja saamaan äänensä kuuluviin.

Suomessa lähes kaikki naisten Demokratia-akatemian osallistujat arvioivat, että heidän ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskeva osaamisensa ja valmiutensa ottaa osaa ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun vahvistuivat.

Lue lisää vuosiraportistamme (avautuu uuteen välilehteen).

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.