Hyppää sisältöön

Demo vahvistaa naisten poliittista osallistumista Sambiassa

Demo on aloittanut Sambiassa uuden hankkeen naisten poliittisen osallistumisen vahvistamisesta paikallistasolla. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisen kumppanin Zambia National Women’s Lobbyn kanssa.

Hanke tähtää erityisesti vuoden 2016 kunnallisvaaleihin, joissa tavoitteena on naispuolisten kunnanvaltuutettujen määrän kasvu. Tällä hetkellä naisedustajia kunnallistasolla on vain 6,1 prosenttia. Hankkeen alkukartoituksen mukaan töitä riittää: muun muassa vanhoilliset asenteet eivät tue naisten poliittista osallistumista, puolueet eivät halua panostaa naisehdokkaisiin, eivätkä myöskään naiset tue toisiaan. Lisäksi puolueiden rakenteet ja vaalijärjestelmä ovat epäsuotuisia naisten osallistumisen kannalta.

Toiminta kohdistuu sekä nykyisiin kunnanvaltuutettuihin että naisiin, jotka ovat kiinnostuneet poliittisesta vaikuttamisesta. Heidän kapasiteettejaan ja johtamistaitojaan pyritään vahvistamaan hankkeen aikana. Myös naisten puolueiden välisen yhteistyön tiivistämiseen panostetaan, jotta he voisivat yhdessä ajaa tärkeiksi kokemiaan asioita politiikassa. Lisäksi hankkeessa viestitään sekä puolueissa että paikallisyhteisöissä naisten poliittisen osallistumisen tärkeydestä ja tasa-arvosta. Hanke on jo saanut kiitosta hyvästä ajoituksestaan – aikaa seuraaviin vaaleihin on vielä reilusti, jolloin esimerkiksi puolueiden rakenteisiin vaikuttaminen ja hyvien ehdokkaiden löytäminen ja kouluttaminen on vielä mahdollista.

Lue lisää Sambian hankkeesta täältä.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.