Hyppää sisältöön

Demokratian merkitystä pohdittiin yhdessä nuorten kanssa Suomi Areenalla

Ulkoministeriö kutsui Demon mukaan nuorille suunnattuun globaaliin kesäkouluun, jonka se järjesti Porin Suomi Areenalla. Lähes sata nuorta osallistui kesäkouluun, joka koostui globaaleja haasteita käsittelevistä paneelikeskusteluista ja kansalaisjärjestöjen vetämistä työpajoista.

Demon työpaja ”Mihin demokratiaa tarvitaan?” haastoi siihen osallistuneet nuoret pohtimaan ryhmissä demokratian eri osa-alueita eri puolilta maailmaa olevien käytännön esimerkkien kautta. Esimerkit havainnollistivat demokratian puutteita, mutta nuoret keksivät myös vaihtoehtoisia positiivisia esimerkkejä tilanteista, joissa demokratian peruspilarit ovat kunnossa. Demokratian ongelmien taustalla olevia syitä käsiteltiin sekä pienryhmissä että yhdessä, ja yhteenvetona tarkasteltiin, mitä hyvää demokraattisten periaatteiden toteutumisesta seuraa. Tiukasta aikataulusta huolimatta ryhmätöiden purkuvaiheessa ehdittiin myös keskustella yhteiskuntien kohtaamista haasteista, ja työpajan antina sekä osallistujille että Demolle oli uusia näkökulmia demokratiaan ja sen merkitykseen.

Työpajan oivallukset tiivistettynä.

Työpajan oivallukset tiivistettynä.

Lue kesäkoulusta myös ulkoministeriön sivuilta.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.