Hyppää sisältöön

Demokratiateltassa tavattiin poliitikkoja ja pakattiin arvomatkalaukkua mepeille

Demo ja sen jäsenpuolueet osallistuivat perinteiseen tapaan Maailma kylässä –festivaalille omalla Demokratiateltalla. 24.–25.5. Helsingin Rautatientorilla ja Kaisaniemenpuistossa järjestetty festivaali osui tänä vuonna samaan aikaan eurovaalien kanssa, mikä näkyi myös Demokratiateltassa. Festarivierailla oli mahdollisuus tavata erityisen paljon teltassa vierailevia poliitikkoja, joista valtaosa osa oli vaaliehdokkaita.

Demokratiateltassa vieraili poliitikkoja kaikista eduskuntapuolueista, ja joukossa oli myös ministereitä sekä puolueiden puheenjohtajia. Puolueet olivat aktiivisesti kutsuneet omia eurovaaliehdokkaitaan ja muita poliitikkoja paikalle, ja tänä vuonna monen puolueen pöydän takana päivystikin puolueaktiivien lisäksi kansanedustajia tai meppejä.

Myös pääministeri Jyrki Katainen osallistui arvomatkalaukun pakkaamiseen

Myös pääministeri Jyrki Katainen osallistui arvomatkalaukun pakkaamiseen

Demokratiateltassa pakattiin myös arvomatkalaukkua, jonka Demo toimittaa uusille mepeille. Arvomatkalaukku sisälsi EU:n perusoikeuksia, ja osallistujien tehtävänä oli laittaa tarra niiden oikeuksien kohdalle, joita toivoo meppien erityisesti ajavan Euroopan parlamentissa. Tehtävä oli odotetusti vaikea, ja tarroja kerääntyi kahden päivän aikana melko tasaisesti kaikkiin kohtiin. Tärkeimmiksi kuitenkin nousivat ihmisarvoinen elämä, ympäristönsuojelu, koulutus, tasa-arvo ja vähemmistöjen oikeudet.

Myös viime vuonna hyvää palautetta saanut arvonta, jonka palkintona oli lounastapaaminen poliitikon kanssa, järjestettiin Demokratiateltassa tänäkin vuonna ja se keräsi jälleen paljon osallistujia. Demokratiateltan kävijöillä oli myös mahdollisuus lähettää poliitikoille postikorttiterveisiä, jotka Demo toimittaa perille.

EU-vaalipaneeli sujui aurinkoisissa tunnelmissa

EU-vaalipaneeli sujui aurinkoisissa tunnelmissa

Demo järjesti yhdessä Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-Yhdistys Kehyksen kanssa EU-vaalipaneelin ”Onko EU:lla globaalia omatuntoa?”, jossa ehdokkaat keskustelivat vaalien aattona EU:n ilmastopolitiikasta, kehityspoliittisesta johdonmukaisuudesta sekä arvoista. Paneelissa olivat mukana Silja Borgarsdóttir-Sandelin (RKP), Simon Elo (PS), Sari Essayah (KD), Heidi Hautala (Vihr), Miapetra Kumpula-Natri (SDP), Heikki Patomäki (Vas), Sirpa Pietikäinen (Kok) ja Olli Rehn (Kesk), ja keskustelun juonsi Annika Damström. Ehdokkaiden mielipiteet jakautuivat esimerkiksi EU:n päästövähennystavoitteiden suhteen sekä EU:n saaman Nobelin rauhanpalkinnon oikeutuksen osalta, mutta kaikki näkivät, että EU:n tulee jatkossakin pitää ihmisoikeuksia agendalla kaikessa toiminnassaan.

Aurinkoisessa ja helteisessä säässä pidetty vaalipaneeli keräsi runsaasti katsojia, ja koko festivaalilla kävi viikonlopun aikana noin 80 000 ihmistä. Demo kiittää kaikkia Demokratiateltassa piipahtaneita kävijöitä ja poliitikkovieraita, ja erityisesti puolueiden pisteillä päivystäneitä puolueaktiiveja!

Demokratiateltassa sekä puolueilla että Demolla oli omat pisteensä

Demokratiateltassa sekä puolueilla että Demolla oli omat pisteensä

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.