Demo on aatteellisesti, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalaisten eduskuntapuolueiden yhteistyöjärjestö, joka edistää demokratiaa toteuttamalla ja tukemalla suomalaisten puolueiden ja demokratisoituvien maiden poliittisten liikkeiden välisiä yhteistyöhankkeita. Demo on myös johtava demokratiatuen asiantuntija- ja vaikuttajaorganisaatio Suomessa.

Demon toiminta vahvistaa tasa-arvoisia osallistumismahdollisuuksia, puoluerajat ylittävää rakentavaa yhteistyötä, moniarvoista poliittista keskustelua ja poliitikkojen kykyä vaikuttaa rauhanomaisesti yhteiskunnalliseen kehitykseen. Demo järjestää koulutusohjelmia ja vuoropuheluhankkeita, jotka edistävät osapuolten välistä ymmärrystä sekä rakentavaa ja ketään syrjimätöntä poliittista kulttuuria.

Demon toiminta perustuu aina yhteistyötahojen omiin tarpeisiin. Toiminta painottuu aliedustettujen ryhmien, kuten naisten ja nuorten tasa-arvoisten vaikuttamismahdollisuuksien parantamiseen ja puoluerajat ylittävään yhteistyöhön. Demo toimii tällä hetkellä Etiopiassa, Mosambikissa, Myanmarissa, Sambiassa, Sri Lankassa ja Tunisiassa. Lisäksi toimintaa on myös Suomessa, missä Demo järjestää koulutuksia ja keskustelutilaisuuksia demokratiaan ja sen tukemiseen liittyen. Demo on aikaisemmin toiminut Nepalissa, Tansaniassa, Ghanassa, Egyptissä, Libyassa ja Marokossa.

Demo on jäsenenä Suomen OneWorld-portaaliyhdistyksessä ja Suomen 1325-verkostossa. Lisää tietoa kansainvälisistä verkostoista on täällä.

Demon jäsenpuolueet ovat Kansallinen Kokoomus, Kristillisdemokraatit, Liike Nyt, Perussuomalaiset, Suomen Keskusta, Suomen ruotsalainen kansanpuolue, Suomen sosialidemokraattinen puolue, Vasemmistoliitto ja  Vihreä liitto.