Hyppää sisältöön

Mirja Ryynänen Demon kunniapuheenjohtajaksi

Mirja Ryynänen kutsuttiin Demon kunniapuheenjohtajaksi ansiokkaasta ja omistautuneesta työstä yhdistyksen eteen kansainvälisenä demokratiapäivänä 15.9. vietetyn Demon 10-vuotisjuhlaseminaarin yhteydessä. Ryynänen toimi Demon ensimmäisenä puheenjohtajana vuosina 2006–2007.

“Jonkin uuden aloittaminen on voimakas kokemus ja Demon perustaminen yhdisti siinä mukana olleita ihmisiä. Ei ollut aivan helppoa vakuuttaa kaikkia tahoja siitä, että tällainen puolueiden yhteinen demokratiatukitoimija tarvitaan. Onkin erityisen tärkeää, että kaikki kahdeksan eduskuntapuoluetta ovat mukana”, kertoi Ryynänen kiitospuheessaan.

“Nyt juhlimme kuitenkin ristiriitaisin tuntein. Demo on osoittanut olevansa luotettava toimija, joka pystyy aina viisaasti vastaamaan kumppaneiden tarpeisiin hyvään yhteistyöhön nojaten. Nyt kehiysyhteistyötä uhkaavat leikkaukset ovat todella haitallisia Demolle, paljon hyvää työtä valuu hukkaan”, jatkoi Ryynänen.

Puheensa lopuksi Ryynäsellä olikin suora pyyntö: “Vetoan jokaiseen kansanedustajaan, että he harkitsisivat kehitysyhteistyöhön kohdistuvia leikkauksia uudestaan, ja ohjaisivat enemmän resursseja tärkeille painopistealueille – tyttöjen, naisten ja nuorten osallistumisen tukemiseen.”

Mirja Ryynänen toimi Keskustan kansanedustajana vuosina 1987–1994 ja uudestaan vuosina 1999–2003. Vuosina 1995–1999 Ryynänen oli Euroopan parlamentin jäsen. Vuonna 2003 Ryynänen valittiin vasta perustetun Kehityspoliittisen toimikunnan varapuheenjohtajaksi ja tässä roolissa hänellä oli ratkaiseva asema Demon perustamisessa.

Demon ja Ryynäsen yhteinen taival on jatkunut siten jo yli vuosikymmenen – pidempään kuin yhdistys on virallisesti ollut olemassa.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.