Hyppää sisältöön

Naiset rakentamaan yhtenäistä Nepalia

Entisten valtiojohtajien järjestö Club de Madrid järjestää yhteistyössä Demon kanssa delegaatiovierailun Nepaliin, jossa tarkoituksena on keskustella siitä kuinka naisten, ja erityisesti vähemmistöihin kuuluvien naisten, asemaa voitaisiin parantaa Nepalissa tekeillä olevan perustuslain avulla. Club de Madridin jäsenistä matkalle osallistuvat presidentti Tarja Halonen ja José Manuel Ramos-Horta, Itä-Timorin presidentti vuosina 2007–2012 ja Nobelin rauhanpalkinnon voittaja vuonna 1996.

Presidentit tapaavat Nepalin perustuslakia säätävän kokouksen ja järjestävät korkean tason työpajan 8. marraskuuta. Työpajaan osallistuu Nepalin hallituksen edustajia, puolueiden edustajia ja kansalaisyhteiskuntaa sekä syrjittyjä väestöryhmiä edustavia naisia. Työpajan tarkoituksena on löytää keinoja, joilla syrjityt ja aliedustetut väestöryhmät, sekä sukupuolensa ja etnisen taustansa vuoksi erityisen heikossa asemassa olevat naiset, voidaan saada mukaan päätöksentekoon.

Presidentti Halonen jakaa erityisesti onnistuneita käytäntöjä naisten poliittisen osallistumisen vahvistamisesta suomalaisesta näkökulmasta, kun taas presidentti Ramos-Horta keskittyy Itä-Timorin rauhanprosessiin ja demokratisoitumiseen, jota hän presidenttiaikanaan johti.

Vierailu jatkaa Club de Madridin Shared Societies -hanketta. Hankkeen tarkoituksena on vahvistaa yhteiskuntien yhteenkuuluvuutta jakamalla tietoa ja kokemuksia onnistuneista poliittista luottamusta ja kaikkien tahojen välistä vuoropuhelua edistäneistä prosesseista esimerkiksi Itä-Timorissa, Boliviassa, Etelä-Afrikassa, Haitissa ja Kirgisiassa.

Voit seurata vierailua Twitterissä: #sharedsocieties @CLUBdeMADRID @DemoFinland

Mikä Club de Madrid?

Club de Madrid on maailman suurin poliittisten ja demokraattisten johtajien itsenäinen ryhmä, joka on sitoutunut tukemaan demokratisoitumista. Ryhmän voimavara on lähes sadan entisen demokraattisesti valitun presidentin tai pääministerin jäsenyys. Nämä yli 60 valtion entiset johtajat antavat vapaaehtoisen panoksensa jakaen osaamistaan ja kokemuksiaan tukien demokraattisia arvoja ja johtajuutta maailmanlaajuisesti. Entisinä valtion johtajina Club de Madridin jäsenet eivät ole enää poliittisesti sidottuja ja siksi he voivat vapaammin jakaa kokemuksiaan ja toimia neuvonantajina.

Club de Madridin tiedote delegaatiovierailusta (englanniksi).

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.