Hyppää sisältöön

Projektikoordinaattori Sarika Jaiswal Demon Nepalin toimistolta tutustui Suomeen

Demon tänä vuonna Nepalissa alkaneen Mobilizing Youth for Gender Equality –hankkeen koordinaattori Sarika Jaiswal vieraili syyskuun lopulla Helsingissä tutustumassa suomalaisten naisjärjestöjen toimintaan sekä puoluetoimijoihin.

Vierailunsa alussa Jaiswal tutustui eduskuntaan sekä opastetun kierroksen yhteydessä että osallistumalla Demon ja eduskunnan naisverkoston järjestämään seminaariin naisten puoluerajat ylittävästä yhteistyöstä politiikassa. Seminaarin aikana Jaiswalilla oli tilaisuus muun muassa kuulla eduskunnan naisverkoston toiminnasta sekä keskustella presidentti Tarja Halosen kanssa naisten poliittisista vaikutusmahdollisuuksista. Jaiswal aikoi välittää presidentin hyvät vinkit ja terveiset poliittisen uransa alkutaipaleella oleville naisille, joiden kanssa hän työskentelee Nepalissa.

Jaiswal tutustui myös suomalaiseen tasa-arvotyöhön vierailemalla Naisjärjestöjen Keskusliitossa, Nytkis ry:ssä, tasa-arvovaltuutetun toimistolla sekä Monika-Naiset liitossa. Suomalaisten järjestöjen toteuttamat kampanjat ja käytännön työ sekä tasa-arvoon liittyvä lainsäädäntö kiinnostivat Jaiswalia. “Olin yllättynyt, että Suomessakin naiset kohtaavat vielä haasteita tasa-arvoasioihin liittyen. Nepalista katsottuna näyttää aina siltä, että täällä on kaikki niin hyvin”, Jaiswal totesi keskusteltuaan suomalaisten naisjärjestöaktiivien kanssa.

Lisäksi Jaiswal pääsi tapaamaan puolueiden naisjärjestöjen edustajia sekä näiden omissa tapahtumissa että Demon gender-työryhmän kokouksessa, jossa vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia puolin ja toisin. Jaiswal tapasi myös poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen aktiiveja, joista monilla oli itsellään linkkejä ja kiinnostusta Nepaliin.

Työtäyteiseen viikkoon sisältyi myös työskentelyä Demon toimistolla sekä tapaaminen ulkoasiainministeriössä. Tapaamisten ja vierailujen ohella Jaiswal ehti kuitenkin matkan aikana myös tutustua muun muassa Suomenlinnaan, Marimekkoon sekä korvapuusteihin.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.