Hyppää sisältöön

Satu Haapanen Demon puheenjohtajaksi

Demo on saanut uuden hallituksen kaudelle 2014–2015. Kiertävä puheenjohtajuusvuoro on Vihreillä, ja puheenjohtajana toimii kansanedustaja Satu Haapanen. Väistyvä puheenjohtaja, kansanedustaja Eila Tiainen jatkaa Demon hallituksessa Vasemmistoliiton edustajana. Uuden hallituksen kokoonpano näkyy hallitus-sivulta.

Haapaselle toiminta Demon hallituksessa on jo tuttua, sillä hän on ollut hallituksessa vuodesta 2011. Hän on myös osallistunut Demon työhön Libyassa, missä hän veti työpajan ensimmäisiin vaaleihinsa valmistautuville naisehdokkaille. Aikaisempaa kokemusta kehitysyhteistyöstä hänellä on muun muassa ulkoasiainministeriön nuorena asiantuntijana toimimisesta Mosambikissa.

Uusi puheenjohtaja näkee Demon suomalaisella kehitysyhteistyökentällä toimijana, joka edistää yhteiskunnallista vakautta ja rakentavaa vuoropuhelua heikon hallinnon maissa. Haapasen mukaan Demolla on paljon mahdollisuuksia edistää etenkin naisten ja nuorten yhteiskunnallista osallistumista, ja järjestö antaa mahdollisuuden eri puolueiden poliitikoille osallistua työhön tasa-arvoisemman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta. “Harvemmin ajatellaan, että myös poliitikot voivat olla tukemassa niitä poliitikkoja, jotka työskentelevät haastavissa olosuhteissa”, toteaa tuore puheenjohtaja.

Haapanen on innostunut alkaneesta puheenjohtajakaudesta, ja pyrkii osaltaan tekemään Demon työtä näkyvämmäksi etenkin puolueiden keskuudessa. “Demo on puolueiden yhteinen asia”. Uusi puheenjohtaja kiittelee edeltäjäänsä hyvästä työstä ja aktiivisuudesta, ja odottaa yhteistyön jatkuvan. Vuodet 2012–2013 Demon puheenjohtajana toiminut Eila Tiainen arvioi, että hänen puheenjohtajakautensa aikana demokratiatuesta on alettu puhua enemmän, ja erityisesti eduskunnassa Demon tekemä työ on noussut näkyvämmin esiin, mihin myös Tiainen itse on ollut vaikuttamassa. Lisäksi hän pitää merkittävänä, että nuorten osallistumista on viime vuosina painotettu Demon työssä aikaisempaa vahvemmin.

Ennen Demon puheenjohtajuutta kehitysyhteistyö demokratiatuen näkökulmasta oli Tiaiselle uutta, eikä Demo järjestönäkään ollut kovin tuttu. Hän vastasi kuitenkin puheenjohtajuuspyyntöön ilomielin myöntävästi, koska toiminta vaikutti mielenkiintoiselta. Demon puheenjohtajuuden myötä avautui mahdollisuus toisenlaiseen näkökulmaan kehitysyhteistyössä, ja Tiainen näkeekin demokratiatuen hyvin tärkeänä. Voimavaroja hän soisi työlle kuitenkin enemmän, koska se on tuottanut hyvää tulosta kohdemaissa.

Molemmat puheenjohtajat näkevät Demon tulevaisuuden hyvänä, ja ovat sitoutuneita edistämään puolueiden omistajuutta Demosta sekä järjestön työtä demokratian edistämiseksi kohdemaissa.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.