Hyppää sisältöön

Tunisian politiikkakoulun opiskelijoita vieraili Suomessa

Ryhmä tunisialaisia nuorisopoliitikkoja vieraili joulun alla Suomessa. Opintomatka oli osa Demon tukeman Tunisian politiikkakoulun ohjelmaa, ja sille osallistui kahdeksan nuorta eri puolueista. Vierailun tavoitteena oli tutustua suomalaisen yhteiskunnan ja demokratian eri osa-alueisiin.

Vierailun ohjelmaan kuului sekä tutustumista Suomen poliittiseen historiaan ja vaalijärjestelmään että vierailuja demokratian ja erityisesti Tunisian tämänhetkisen demokratiakehityksen kannalta oleellisiin kohteisiin. Tunisiassa pinnalla ovat esimerkiksi median vapauteen ja perustuslakiprosessiin liittyvät asiat. Tunisialaisryhmä vietti vierailusta yhden kokonaisen päivän eduskunnassa, missä nuoret tutustuivat muun muassa perustuslakivaliokunnan toimintaan sekä nuoriin kansanedustajiin. Opintomatkan päätteeksi ryhmä kävi myös Tampereella. Päivän aikana tunisialaiset vierailivat Tampereen Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRIssa sekä kaupungin keskusvirastotalolla, missä heidät toivotti tervetulleiksi muun muassa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin. Vieraille esiteltiin kaupunginvaltuuston toimintaa sekä kunnallishallintoa.

Myös suomalaiset poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt olivat mukana opintomatkan ohjelmassa. Tunisialaiset pääsivät tapaamaan suomalaisia kollegoitaan muun muassa yhteisessä, Keskustanuorten isännöimässä läksiäisillanvietossa sekä Svensk Ungdomin järjestämässä avoimessa tilaisuudessa. Tunisialaisryhmä osallistui myös Demon, Nuorisotutkimusverkoston ja Helsingin yliopiston järjestämään seminaariin, jossa käsiteltiin tunisialaisten nuorten poliittista osallistumista. Tunisian politiikkakoulun ja Demon paikallisen kumppanin CEMIn johtaja Ahmed Driss oli yksi seminaarin puhujista, minkä lisäksi tunisialaiset Amel Belkhiria ja Ahmed Sellami osallistuivat seminaarin paneelikeskusteluun.

Tunisialaisnuoret arvostivat erityisesti tapaamisia ja kokemustenvaihtoa suomalaisten poliitikkojen kanssa, minkä lisäksi kansalaisten ja hallinnon perinteisesti suhteellisen luottamukselliset ja vuorovaikutukselliset välit Suomessa herättivät ihmetystä ja kiinnostusta.

Opintomatkalla mukana olleet nuoret ovat osallistuneet Tunisian politiikkakoulun vuoden 2013 kurssille, jonka päätteeksi matka järjestettiin. Osa toisen, samaan aikaan käynnissä olleen kurssin opiskelijoista osallistui opintomatkalle Hollantiin, missä ryhmää isännöi Demon kumppani Netherlands Institute for Multiparty Democracy (NIMD).

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.