Hyppää sisältöön

“Demokratia tienhaarassa” -paneeli SuomiAreenalla

”Demokratia tienhaarassa – onko puolueiden aika ohi?” -paneeli SuomiAreenalla tiistaina 16.7. tuo poliitikot keskustelemaan puolueiden roolista aikana, jolloin äänestysaktiivisyys ja puolueiden jäsenmäärät laskevat. Mistä tämä kertoo – epäluottamuksesta, kiinnostuksen puutteista vai osallistumisen keinojen kankeudesta? Keskustelu on erityisen ajankohtainen nyt, kun puolueiden tarpeellisuutta kritisoidaan ja yhä harvempi suomalainen osallistuu puoluetoimintaan.

Poliittisen osallistumisen kenttä on laajentunut ja nykyaika mahdollistaa uudenlaiset poliittiset ja demokraattiset innovaatiot. Voitaisiinko puolueet jo korvata uudenlaisilla osallistumiskeinoilla, ja onko edustuksellisen demokratian aika ohi? Vai pystyvätkö puolueet uudistumaan sekä kehittymään niin, että niistä on vastaamaan näihin uusiin haasteisiin.

Näihin teemoihin ja kysymyksiin pureutuvaan “Demokratia tienhaarassa” -paneeliin tiistaina 16.7. kello 10:00 Eetunaukion lavalla osallistuvat ministeri Krista Kiuru (sd.), puheenjohtajat Sari Essayah (kd.), Li Andersson (vas.), Anna-Maja Henriksson (r.), kansanedustajat Saara-Sofia Siren (kok.) ja Mari Holopainen (vihr.), puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen (kesk.) ja varapuheenjohtaja Juho Eerola (ps.). Keskustelun juontaa eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkijan Jenni Karimäki.

Löydät paneelin Facebook-tapahtuman tästä linkistä. 

Tervetuloa kuuntelemaan!

 

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.