Hyppää sisältöön

Euroopan unionilta vaaditaan lisää resursseja ja priorisointia demokratiatukeen

European Partnership for Democracy (EPD) julkaisi perjantaina raportin eurooppalaisen demokratiatuen tilasta. ”Louder than wordsConnecting the dots of European democracy support” julkaisussa esitellään selkeällä tavalla Euroopan unionin roolia ja panosta demokratian tukemisessa, unohtamatta yksittäisten jäsenvaltioiden merkittävää roolia eurooppalaisen demokratiatuen toteuttamisessa ja muokkaamisessa.  

Demon eurooppalainen kattojärjestö EPD on työstänyt raporttia puolentoista vuoden ajan yhdessä akateemikkojen, aktivistien, kansalaisyhteiskunnan toimijoiden, asiantuntijoiden, päättäjien ja ajatushautomoiden kanssa. Raportin tiivistelmä ja suositukset julkaistiin jo kesäkuussa Helsingissä järjestetyssä Political Party Peer Network -verkoston konferenssissa. 

Nyt julkaistu raportti ja aiemmin julkaistu tiivistelmä pyrkivät esittämään politiikoille ja asiantuntijoille ajankohtaista tietoa demokratian ja demokratiatuen tilasta Euroopassa. Raportti antaa myös suosituksia demokratiatuen kehittämiseen, tukemiseen ja parempaan implementointiin EU:n arvojen mukaiseksi. 

Lisätietoa löydät EPD:n sivuilta. Raportin voit lukea täältä. Aiemmin julkaistun tiivistelmän voit lukea täältä.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.