Hyppää sisältöön

Moatizen hiilikaivos Mosambikissa

Kaivosteollisuuden demokraattinen valvonta on tärkeää luonnonvaroiltaan rikkaassa Mosambikissa

Mosambik on luonnonvaroiltaan rikas valtio, millä voi olla huomattavia vaikutuksia sen taloudelliselle ja yhteiskunnalliselle kehitykselle. Viime vuosina kaivosteollisuuden tuotot ovat muodostaneet merkittävän osan valtion tuloista. Jotta hallinnon vastuuvelvollisuus näiden tuottojen käyttämisessä toteutuu, on tärkeää varmistaa, että luonnonvarasektoria hallinnoidaan demokraattisella ja läpinäkyvällä tavalla. Tehokas valvonta myös vähentää ympäristöongelmien ja ihmisoikeusrikkomusten riskiä sektorilla. 

Demo Finland on yhdessä kumppaneidensa Instituto para Democracia Multipartidárian (IMD) ja Netherlands Institute for Multiparty Democracyn (NIMD) kanssa tukenut luonnonvarojen demokraattista hallintaa Mosambikissa vuodesta 2017 alkaen. ”Parlamentin ja maakuntaparlamenttien roolin vahvistaminen kaivosteollisuuden valvonnassa” -hankkeen toinen vaihe alkoi vuoden 2020 alussa. Hanke vahvistaa Mosambikin parlamentin ja maakuntaparlamenttien valmiuksia toteuttaa valvontarooliaan maan luonnonvarasektorilla. 

IMD on tuottanut videon, joka avaa hankkeen perustaa ja antaa yleiskuvan hankkeen toiminnasta:

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.