Hyppää sisältöön

Naiset vahvasti edustettuina Tansanian perustuslakia säätävässä kokouksessa

Tansaniassa on valittu 201 itsenäistä jäsentä perustuslakia säätävään kokoukseen, joka kokoontuu ensimmäisen kerran 18. helmikuuta. Mukana tässä joukossa on myös Demon pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Tanzania Women’s Cross-Party Platformin, koordinaattori Ave Maria Semakafu.

Nyt valitut 201 jäsentä edustavat laajasti niin kansalaisjärjestöjä, akatemiaa, elinkeinoaloja, ammattiyhdistysliikettä kuin myös poliittisia puolueita. Valinnassa on otettu myös huomioon tasapaino iän, sukupuolen, uskontojen ja alueiden suhteen. Naisia uusista jäsenistä onkin tasan sata.

Uudet edustajat muodostavat yhdessä Tansanian parlamentin kanssa perustuslakia säätävän kokouksen, jonka tarkoituksena on saada maan uusi perustuslaki voimaan vuoden 2014 aikana.

Demon tukema Tanzania Women’s Cross-Party Platform on ollut aktiivisesti mukana vaikuttamassa uuteen perustuslakiin konsultaatioprosessin aikana.  Kaikkien parlamenttipuolueiden naisjärjestöjen yhteistyöjärjestön hallituksesta perustuslakia säätävään kokoukseen valittiin yhtä vaille kaikki jäsenet ja kun valituksi tuli myös järjestön koordinaattori Ave Maria Semakafu, voidaan platformin ja yleisesti naisten äänen maan politiikassa odottaa vahvistuvan.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.