Hyppää sisältöön

Demokratiajulkaisu: Naisten osallisuus poliittisessa päätöksenteossa

Naisten poliittinen osallistuminen on elintärkeää demokratian vahvistamiselle. Se lisää valtioiden vakautta ja parantaa taloutta, ja toimiva demokratia rakentuu yhdenvertaiselle edustukselle. Silti, huolimatta tutkimustuloksista ja argumenteista naisten osallisuuden lisäämiseksi, naiset ovat aliedustettuja poliittisessa päätöksenteossa ympäri maailman.

Haasteet joita naiset osallistumiselle kohtaavat voivat olla niin taloudellisia, sosiaalisia, uskonnollisia kuin kulttuurisia, ja ne täytyy ratkaista eri tavoin. Poliittisilla puolueilla on kuitenkin merkittävä rooli naisten osallistumisen mahdollistamisessa. Puolueiden tukemiseksi koostimme yhdessä kattojärjestömme EPD:n (European Partnership for Democracy) kanssa demokratiajulkaisun “Naisten osallisuus poliittisessa päätöksenteossa”. Julkaisu antaa esimerkkejä siitä, miten puolueet voivat tukea naisten osallistumista esimerkiksi ohjesääntöjen ja kiintiöiden sekä nais- ja nuorisojärjestöjen kautta. Lataa englanninkielinen julkaisu täältä.

Lue lisää työstämme täällä.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.