Hyppää sisältöön

Nepalissa nuoret muistuttivat, että uudelle perustuslaille asetettu määrä-aika lähenee

Nepalissa nuorten ja opiskelijoiden yhteispoliittinen foorumi (Joint Youth and Student’s Platform) kiinnitti 17. helmikuuta parlamentin sisäänkäynnin eteen viestillä varustetun laskurin. Kello laskee aikaa 100 päivästä alaspäin ja muistuttaa perustuslakia säätävän kokouksen jäsenille, että heidän uusi määräaikansa uuden perustuslain kirjoittamiselle menee umpeen toukokuun 28. päivä.

Huomioidakseen vauhdilla lähestyvän määräajan sekä yhteiset huolenaiheensa perustuslakiin liittyen, foorumin edustajat tapasivat myös neljää perustuslakia säätävän kokouksen jäsentä ja keskustelivat heidän kanssaan nuorten yhteisestä agendasta. Yhdeksäätoista eri poliittista nuoriso- ja opiskelijajärjestöä edustavat nuorisopoliitikot nostivat esiin huolensa erityisesti nuoriso-, opetus-, sekä työllistymiskysymyksistä.

“Keskustelimme myös pitkään kansallisuuskysymyksestä”, sanoi Rachana Khadka, Communist Party of Nepalin (Unified Marxist-Leninist) opiskelijajärjestön All Nepal Free Students Union (UML-ANNFSU) sihteeri. “Naisparlamentaarikko Binda Pandey emopuolueestani on ajanut tätä asiaa vahvasti ja keskustelimme hänen kanssaan miten kansallisuusasioissa Nepalissa edelleen syrjitään naisia helposti mm. koska kansallisuus edelleen annetaan automaattisesti vain jos isä on nepalilainen.”

nepalissa_nuoret_2

Nepalin uudelle perustuslaille oli ensin asetettu määräajaksi toukokuu 2010, mutta silloin perustuslakia säätävän kokouksen jäsenet antoivat itselleen vuoden lisäajan. Kansalliskokouksen vaalit pidettiin 10. huhtikuuta 2008. Vaaleissa valittiin 601 edustajaa kirjoittamaan maan uusi perustuslaki. Nuorten ja opiskelijoiden yhteinen laskuritempaus sai myös nepalilaisessa mediassa paljon huomiota.

Jaa somessa:

Pysy ajan tasalla – tilaa uutiskirjeemme

Saat sähköpostiisi kootusti Demo Finlandin uusimmat uutiset kuusi kertaa vuodessa. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.